PROFİTEROL
Malzemeler:
- Hamuru için; 1 su bardağı un, 100 gr. margarin, 1 su bardağı su, 3 adet yumurta, Yarım çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker,
- İç kreması için;1 lt. süt, 5 yemek kaşığı dolusu un, 1 su bardağı toz şeker, 1 yumurta, Yarım paket vanilya,
- Çikolatalı krema için; Yarım paket supangle, yarım paket çikolata sosu, 80 gr. bitter çikolata, Yarım litre süt
Yapılışı: Hamur için yağı eritip suyu ekleyip kaynatıyoruz. Yumurta hariç tüm malzemeleri koyup 3-4 dakika pişiriyoruz. Ocaktan alıp hafif soğuyunca yumurtaları ekleyip iyice çırpıyoruz. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde yada dilerseniz daha küçük parçalar alıp fırın tepsisine diziyoruz. Bu işlemi isterseniz krema torbasıyla da pratik bir şekilde yapabilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sönmemesi için sertleşmeden fırın kapağını açmıyoruz. İç kreması için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Pişen hamurların içine soğuyan bu kremadan dolduruyoruz. Çikolatalı krema için ise tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz ve kremalı hamurların üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder