PÜRELİ KIYMA KAVURMA

Püreli kıyma kavurma

Malzemeler:
  • 400 gr. kıyma,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 adet soğan,
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet küçük boy garnitür,
  • 1 çay bardağı sıcak su,
  • Tuz, karabiber, pul biber,
  • 3 adet patates,
  • Yarım çay bardağı süt,
  • Üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Soğanı doğrayıp yağda kavuruyoruz. Salçayı ekleyip bir iki dakika daha kavuruyoruz. Kıymayıda ilave edip kavuruyoruz. Tuz ve baharatlarını katıyoruz. Son olarak garnitür ve suyu ilave edip 5 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Püre için patatesleri haşlayıp,  süt ve tuzunu katıp iyice eziyoruz. Fırın kabına kıymalı karışımı yayıp düzeltiyoruz. Üzerine püreyi yayıyoruz. En üste kaşar rendesi serpip önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
                                                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ