REVANİ

Revani
Malzemeler:


  • 3 yumurta, 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ, 
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı irmik, 
  • 1 su bardağı  un, 
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker,
  • 1 limon kabuğu rendesi, 
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Şerbeti için; 4,5 su bardağı su, yaklaşık 3 su bardağı toz şeker, yarım limon suyu 
Yapılışı: Şeker ve yumurtayı iyice çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz ve tekrar iyice çırpıp büyük boy kare borcama döküyoruz. Önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz. İnmesine yakın limon suyunu ilave ediyoruz. Kek ve şerbet ılık hale gelince şerbetini döküyoruz.
                                                   Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ