ELMAS KURABİYE

Kurabiye




Malzemeler:

  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 250 gr. yumuşak margarin yada tereyağı,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • Yaklaşık 3,5 su bardağı un,
  • Üzeri için kakaolu fındık kreması,
  • Dışlarını kaplamak için toz şeker,
Yapılışı:  Pudra şekeri, yumurta, yağ, vanilya ve kakaoyu karıştırıp üzerine un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuruyoruz. Yuvarladığımız kurabiyeleri toz şekere bulayıp, ortalarına parmağımızla iyice bastırıp çukur oluşturuyoruz ve tepsiye diziyoruz. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra çukur kısımları nutella ile dolduruyoruz.
                                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ