KÖFTELİ BUĞDAY ÇORBASI

Köfteli buğday çorbası

Malzemeler:

  • 250 gr. kıyma,
  • Yarım su bardağı buğday,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı un, 
  • Limon suyu, 
  • Tuz, karabiber,
  • Üzeri için nane, tereyağı
Yapılışı: Buğdayları bir tencereye alıp pişene kadar haşlıyoruz. Kıymanın içine tuz ve karabiber ekleyip yuvarlayarak ufak köfteler yapıyoruz ve un serptiğimiz bir kapa alıyoruz. Kabı sallayarak tüm yüzeyinin unla kaplanmasını sağlıyoruz. Haşlanmış buğdayların üzerine eğer suyu azsa su ve tuz ekleyip kaynattıktan sonra köfteleri ilave edip pişiriyoruz. Terbiyesi için un, yoğurt ve limon suyunu blender ile çırpıp çorbanın suyuyla ılıklaştırdıktan sonra tencereye ekliyoruz. Kıvam alana kadar pişiriyoruz. Son olarak tereyağını eritip naneyi ekliyoruz ve çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
                                                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ