LEOPAR POĞAÇA

Poğaça

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 2 yumurta,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı kuru maya, 
  • Un,
  • Üzeri için; 1 su bardağı pirinç unu, yaklaşık 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya,
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı şeker, yarım çay kaşığı tuz,
Yapılışı: Maya süt, su ve şekeri bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip son olarak yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kapağı kapalı olarak yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakıyoruz. Üzeri için olan tüm malzemeyi homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Aralıklı olarak fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yaklaşık birer yemek kaşığı yaptığımız karışımdan döküyoruz. 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri çatlayıp kızarana kadar pişiriyoruz.
                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ