PATLICAN MUSAKKA

Patlıcan

Malzemeler:

  • 4-5 adet patlıcan,
  • 300 gr. kadar kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1-2 diş sarımsak,
  • 1 adet domates,
  • Yaklaşık 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber,
  • Sıvıyağ,,
  • İsteğe göre maydanoz
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup büyüklüğüne göre uzunlamasına ikiye yada dörde kesiyoruz. İki cm uzunluğunda tekrar kesip tuzlu suda bekletiyoruz. Daha sonra iyice yıkayıp suyunu sıkıyoruz. Kızdırdığımız yağda kızartıyoruz. Yada daha hafif bir lezzet elde etmek isterseniz patlıcanları fırın tepsisine yayıp heryerini yağladıktan sonra 200 derece fırında kızarana kadar tutabilirsiniz. Sıvıyağ eklediğimiz tavada soğan ve sarımsağı, doğranmış biberleri  soteleyip kıymayı ekleyip onuda kavuruyoruz. Üzerine doğranmış domates, salça, tuz ve baharatlarını ilave ediyoruz.  Fırın kabının altına patlıcanları yayıp tuzunu serpiyoruz. Üzerine kıymalı harcı yayıyoruz. Yarısını biraz geçecek şekilde kaynar suyunu ekleyip üzeri kapalı olarak 200 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.
                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ