YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI


Malzemeler:

  • 3 adet patates,
  • Bir tutam dereotu,
  • 2-3 adet kornişon turşu,
  • Bir kase yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı mayonez,
  • Tuz, limon suyu, 
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyup püre haline getiriyoruz. Tuz, zeytinyağı, limon suyu ve ince doğranmış dereotu ekleyip karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Ortasına bastırarak çukur oluşturuyoruz. Kornişon turşuları ince ince doğrayıp yoğurt ve mayonezle karıştırdıktan sonra patateslerin çukur kısımlarına dolduruyoruz. Üzerine pul biber serpip servis yapıyoruz.
                                                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ