DEREOTLU POĞAÇA

Poğaça

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak),
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 4-5 dal dereotu,
  • Un,
  • İçi için beyaz peynir
Yapılışı: Süt, sıvıyağ, yumurta, tuz ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine ince doğranmış dereotu, kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz. İçine peyniri koyup kapatıp yuvarlıyoruz. Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz. 170 derece fırında pişiriyoruz.
                                                          Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ