HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Kurabiye

Malzemeler:

  • 250 gr. oda sıcaklığında margarin yada tereyağı,
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)
  • Un,
  • Üzerini bulamak için 1 kase hindistan cevizi
Yapılışı: Yağ, şeker ve yumurtayı karıştırıyoruz. Üzerine 3 kaşık hindistan cevizini kabartma tozu ve azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
                                                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ