KROKANLI ÇİKOLATALI PASTA

Pasta

Malzemeler:

  • 1 adet kakaolu pandispanya,
  • Yaklaşık 1,5 paket krema,
  • 250 gr. bitter çikolata,
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı antepfıstığı,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • Pandispanyayı ıslatmak için 1 su bardağından biraz eksik süt, 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • Süslemek için beyaz çikolata
Yapılışı: Kremayı kısık ateşte ısıtıyoruz ama kaynamamasına dikkat ediyoruz. Küçük parçalara ayırdığımız çikolatanın üzerine kremayı döküp bir çırpıcı yardımıyla çikolatalar eriyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Kıvamını alması için buzdolabında bekletiyoruz. Ayrı bir tencerede kısık ateşte limon suyu ve toz şekeri karamelize olana kadar ısıtıyoruz. Daha sonra ocağı kapatıp fıstıkları ilave ediyoruz. Fıstıkların karamelle kaplanmasını sağlayıp, yapışmaz bir yüzeye krokanımızı ince bir tabaka halinde yayıp dolaba kaldırıyoruz.  Pandispanyayı sütle ıslatıp üzerine kremayı sürüyoruz ve küçük parçalara kırdığımız krokandan serpiyoruz. İkinci katı da koyup kalan kremayla kaplıyoruz. Benmari usulü erimiş beyaz çikolata ve krokanla süslüyoruz.
                                                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ