LİMONLU KALP KURABİYE

Kurabiye

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • Yarım su bardağı pudra şekeri,
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi,
  • Un,
  • Üzerini bulamak için toz şeker
Yapılışı: Toz şeker hariç tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açıp kalıpla kesiyoruz. Toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. 170 derecede pişiriyoruz.
                                                          Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ