PORTAKALLI TATLI


Malzemeler:


  • 1 yumurta, 
  • Yarım su bardağı şeker,
  • Yarım su bardağı portakal suyu,
  • 1 paket kabartma tozu, 
  • 1 su bardağı un,
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi,
  • Şerbeti için; 2 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker, birkaç damla limon suyu
Yapılışı: Şeker ve yumurtayı çırpıp kalan malzemeleri ekliyoruz. Tekrar çırpıp dikdörtgen borcam boyutunda bir fırın kabına döküyoruz. 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet için tüm malzemeyi tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5-10 dakika daha tutup ılık hale gelince fırından çıkarıp 5-6 dakika beklettiğimiz keke döküyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıoruz.
                                                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ