SÜT REÇELİ ( SÜT KARAMELİ)

Dulce de leche

Malzemeler:

  •  1 litre tam yağlı süt,
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı: Süt ve şekeri büyük bir tencereye alıyoruz. Şeker eriyip süt kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ediyoruz. Bu aşamada kabarıp köpürme olabileceği için taşmaması için büyük bir tencere kullanmalıyız. Kısık ateşte kıvam alıp rengi koyulasana kadar pişiriyoruz. İstediğimiz kıvama göre yaklaşık 1-1,5 saat pişiriyoruz. Bu ölçülerle bir küçük kavanoz süt reçeli elde ediliyor. Dilerseniz ölçüleri arttırabilirsiniz. Buzdolabında 1-1,5 ay kadar tazeliğini koruyabiliyor.
                                              Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ