ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Malzemeler:
  • 1 adet soğan,
  • 3 adet orta boy kereviz,
  • 1 adet ufak boy konserve garnitür,
  • 2 adet ince  havuç,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
Yapılışı:  Kerevizleri soyup ortasını havuç sığacak şekilde oyuyoruz ve havucu ortalarından sıkı sıkı olacak şekilde geçiriyoruz. Kararmamaları için limonlu suda bekletiyoruz. Tencerenin en altına doğranmış soğanı yayıyoruz. Üzerine 1-1,5 cm genişliğinde dilimlediğimiz kerevizleri yayıp, garnitürü ekliyoruz. İsteğe göre kereviz yapraklarından serpiyoruz. Ayrı bir kapta, un, limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı ve 1-1,5 su bardağı kadar suyu çırpıp kerevizlerin üzerine gezdiriyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
                                                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ