ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Malzemeler:
- 1 adet soğan,
- 3 adet orta boy kereviz,
- 1 adet ufak boy konserve garnitür,
- 2 adet ince havuç,
- Zeytinyağı,
- Tuz,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
Yapılışı: Kerevizleri soyup ortasını havuç sığacak şekilde oyuyoruz ve havucu ortalarından sıkı sıkı olacak şekilde geçiriyoruz. Kararmamaları için limonlu suda bekletiyoruz. Tencerenin en altına doğranmış soğanı yayıyoruz. Üzerine 1-1,5 cm genişliğinde dilimlediğimiz kerevizleri yayıp, garnitürü ekliyoruz. İsteğe göre kereviz yapraklarından serpiyoruz. Ayrı bir kapta, un, limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı ve 1-1,5 su bardağı kadar suyu çırpıp kerevizlerin üzerine gezdiriyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder