EKMEKLİ SOSLU KIZARTMA


Malzemeler:

  • 10 dilim tost ekmeği,
  • 2 adet patlıcan,
  • 3-4 adet yeşil biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 kase yoğurt,
  • Sıvıyağ,
  • Tuz
Yapılışı: Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tuzlu suda bir süre bekletiyoruz. Tavaya sıvıyağ ekleyip kızdırdıktan sonra sudan çıkarıp suyunu sıktığımız patlıcanları ve doğranmış biberleri kızartıyoruz. Domatesleri püre haline getirip tuz, sarımsak ve 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesi yapıp pişiriyoruz. Kızarttığımız sebzelere ekleyip karıştırıyoruz. Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip fırında kızartıyoruz. Hafif soğuduktan sonra üzerine yoğurt sürüp onun üzerine de kızartmadan koyup, ekmeğin hafif yumuşaması için bir süre bekletip servis yapıyoruz.
                                                     Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ