KREMALI VOLOVAN

Volovan

Malzemeler: (4 adet için)

  • 8 adet milföy,
  • 1 adet yumurta akı,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 2 silme yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya,
  • Yarım muz,
  • Pudra şekeri
Yapılışı:  Milföy hamurlarını yuvarlak bir kalıp yada bardak ağzıyla kesiyoruz. Yarısını tekrar daha küçük yuvarlak bir kalıpla çerçeve oluşturacak şekilde aşağıdaki fotoğraftaki gibi kesiyoruz. İçi dolu olan milföylerin etrafına yumurta akı sürüp üzerine boş olan parçalardan koyup hafifçe bastırıyoruz. Ortada kalan kısma çatalla delikler açıyoruz. Önceden 185 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı karıştırıp kıvam alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ezilmiş muzu ilave edip blender ile çıpıyoruz. Soğuduktan sonra krema torbası yardımıyla milföylerin içlerine dolduruyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip istediğimiz şekilde dekore edip servis yapıyoruz .
                                                                      Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ