PRATİK MİDYE BÖREK


Yufka böreği

Malzemeler: ( 12 adet börek için)
  • 3 adet yufka,
  • Beyaz peynir,
  • İsteğe göre maydanoz,
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı,
  • Yarım su bardağı su,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
Yapılışı: Yufkaları dört eşit parçaya bölüyoruz. Su ve sıvıyağ karışımını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürüyoruz. Aşağıdaki fotoğraflardaki gibi şekil verip iç malzemesini ekliyoruz. En son kareyi elde etmek için sardığımız böreği ters çeviriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
                                                                       Afiyet olsun:)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ