HAŞHAŞLI ÇÖREK




Haşhaşlı ekmek

Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 paket kuru maya,
  • 1 çay kaşığı tuz, 
  • 2 yemek kaşığı şeker,
  • 75 gr. eritilmiş tereyağı,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • Un,
  • İçi için;  1-1,5 su bardağı haşhaş ezmesi,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • Yaklaşık 1 su bardağı irice parçalanmış ceviz içi
Yapılışı: Sütü ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtıyoruz. Maya ve şekeri bir kaba alıp üzerine sütü ilave edip mayayı eritiyoruz. Daha sonra yağları, tuz ve hafifçe ele yapışacak kıvama gelene kadar da unu ilave edip yoğurduktan sonra kapağı kapalı olarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra 12 eşit parçaya ayırıp, her bir parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile karıştırdığımız haşhaş ezmesinden sürüyoruz. Üzerine ceviz serpip rulo yaptıktan sonra dört eşit parçaya bölüyoruz. Diğer hamurlara da aynı işlemi uyguluyoruz. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip etrafını da yumuşak margarinle yağladıktan sonra hamurları dik olarak aralıklı şekilde kalıba yerleştiriyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. 
                                                                     Afiyet olsun:)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ