HAVUÇ TARATOR
Malzemeler:
- 6 adet havuç,
- 3-4 çorba kaşığı yoğurt,
- 1 diş sarımsak,
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ,
- Tuz,
- Üzeri için nane, pul biber
Yapılışı: Havuçları soyup, rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. Yapışmaz bir tavaya alıp üzerine yağı, rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve yarım çay bardağı kadar suyu ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekip ocağı kapatmamıza yakın bir iki dakika sürekli karıştırarak soteliyoruz. Soğuduktan sonra yoğurdu katıp karıştırıyoruz, son olarak dilersek üzerine nane ve pulbiber serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder