KARAMEL SOSLU OREOLU MUHALLEBİ

Oreolu muhallebi

Malzemeler:

  • Yarım litre süt,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • Yarım su bardağı +1 yemek kaşığı un,
  • Yarım paket toz krem şanti,
  • Tabanı için; 10-12 adet oreo bisküvi,
  • Karamel sos için; yaklaşık yarım su bardağı şeker,
  • Yarım paket krema,
  • 30 gr. beyaz çikolata,
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Yapılışı: Muhallebi için, tereyağını eritip unu kavuruyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra sütü ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra toz kremşantiyi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Bisküvileri rondoda un haline getirdikten sonra kuplara paylaştırıyoruz. Sıkıştırıp düzelttikten sonra üzerine yavaşca muhallebiyi döküyoruz. Karamel sos için şekeri çelik bir tavaya alıp erittikten sora kremayı ekliyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar kısık ateşte tutuyoruz. Tereyağı ve çikolatayı katıp eriyince muhallebinin üzerine paylaştırıyoruz.
                                                    Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ