SÜT ŞERBETLİ COCOSTAR KURABİYE

Islak kurabiye

Malzemeler:

  • Oda sıcaklığında 125 gr. margarin yada tereyağı,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Yaklaşık 1 çay bardağı şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • Un,
  • İçi için; 2 çay bardağı hindistan cevizi,
  • 1 yumurta akı,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • Şerbeti için; 1,5 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker,
Yapılışı: İçi için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Yaklaşık kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Kurabiye malzemelerini de kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde karıştırıp yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra ortasını oyup yuvarladığımız iç harçtan bir tane koyup kapatıp yuvarlıyoruz. 175 derecede pişiriyoruz. Şerbet için oda sıcaklığındaki sütle şekeri karıştırıp, kurabiyeler sıcakken üstlerine döküyoruz. Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis yapıyoruz.
                                                                      Afiyet olsun:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ