TAVUK ÇORBASI

Terbiyeli tavuk çorbası
Malzemeler:

  • 1 adet tavuk but,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 adet kırmızı (kapya) biber,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz, karabiber,
  • Limon suyu
Yapılışı: Tavuk butunu tuzlu suda haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyip kavuruyoruz. Küp küp doğranmış kırmızı biberi de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra soğumuş olan tavuğu haşladığımız suyu ekliyoruz. Tuz, karabiber ve limon suyunu da katıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra ince ince parçalanmış tavuk butu da ilave edip kısık ateşte birkaç dakika daha pişirip servis yapıyoruz.
                                                                                   Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ