BALLI BADEMLİ KUP

Muhallebi

Malzemeler:

  • Yarım litre süt,
  • 1 yemek kaşığı dolusu un,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı bal,
  • 2 yemek kaşığı toz badem,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Yarım paket vanilya,
  • Dilerseniz tabanı için; 1 paket burçak bisküvi, 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Süt, şeker, yağ, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca bal, toz badem ve vanilyayı da ekleyip kısık ateşte bir iki dakika daha pişiriyoruz. Bisküviyi un haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırıp kupların tabanına paylaştırıp bastırarak düzeltiyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp soğuyunca servis yapıyoruz.
                                                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ