KREMA DOLGULU KEK


Kremalı kek


Malzemeler:


  • Keki için; 3 yumurta,
  • Yarım su bardağı süt, 
  • 1çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağından biraz az şeker,
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Un, 
  • Yaklaşık 2 yemek kaşığı kakao
  • Krema için; 3 su bardağı süt,
  • Yarım paket krem şanti,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı  un,
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı: Kek için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra diğer kek malzemelerini de ekleyip çırpıyoruz. Yağladığımız borcam yada kelepçeli kalıba döküp, önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra elma çekirdeği çıkarıcısı ile keki birkaç cm aralıklarla fotoğraftaki gibi delip, deldiğimiz yerdeki kekleri çıkarıyoruz. Krema için krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Piştikten sonra toz kremşanti ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kekte açtığımız deliklere krema sıkma torbası yardımıyla kremayı dolduruyoruz. 
                                                   Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ