ŞEKERPARE

Şekerpare

Malzemeler:

  • 200gr. oda sıcaklığında margarin,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 2 yemek kaşığı irmik,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya,
  • 1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak),
  • Un,
  • Şerbeti için; 3 su bardağı şeker,
  • 3,5 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10 daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Tüm hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verip yassılaştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çok bastırmadan üzerine çizik atıyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.  Sıcakken üzerine iyice soğumuş olan şerbeti döküp, şerbetini çekip soğuyunca servis yapıyoruz.
                                                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ