ÇİKOLATALI KALP KURABİYE

çikolatalı kurabiye

Malzemeler:

  • 120 gr. oda sıcaklığında margarin yada tereyağı,
  • 1 yumurta,
  • Yarım su bardağı pudra şekeri,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu,
  • Yarım su bardağı nişasta,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • Un,
  • Arasına sürmek için kakaolu fındık kreması
Yapılışı: Un ve kakaolu fındık kreması hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Çok sert yada çok yumuşak olmayan açılabilir kıvamda bir hamur elde edecek şekilde un ekleyip yoğuruyoruz. Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıp kalp kalıpla kesiyoruz. Kestiğımiz kalplerin yarısını daha küçük bir kalp kalıpla tekrar ortasından kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 derecede rengi değişmeyecek şekilde pişiriyoruz. Soğuduktan sonra büyük kalıpla kestiklerimize çikolatadan sürüp ortası boş olan diğer kurabiyeleri üstlerine kapatıyoruz.
                                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ