GÜL POĞAÇA

Mayalı poğaça


Malzemeler:

  • 2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • 1 paket kuru maya,
  • 2 yemek kaşığı şeker, 
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz,
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine),
  • Un,
  • İçi için bir kase beyaz peynir
Yapılışı: Süt, maya ve şekeri bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Üzerine yağ, yumurta, tuz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edecek şekilde un ekliyoruz. Kapağı kapalı olarak 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yada merdane yardımıyla çay tabağından biraz büyük boyutlarda açıyoruz. Fotoğraftaki gibi kesip iç harcı ortasına koyup sırayla kenarlarını ortaya doğru kapatıp gül şeklini veriyoruz. Hamur mayalı olduğu için kabarınca açılmaması için son kapattığımız kısmı biraz uzatıp uçlarını poğacanın altına gelecek şekilde sıkıca kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 185 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
                                      Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ