KREM ŞANTİLİ FINDIKLI KURABİYE
Un kurabiyesinin tadını aratmayacak bir kurabiye reçetesi;)
Malzemeler:
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ,
- 1 paket toz kremşanti,
- Un,
- Yarım su bardağı öğütülmüş fındık içi,
- Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Ortalarına bir adet fındık batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 5 dakika ısıtılmış 170 derece fırında rengi hafif sararana kadar pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder