KREMALI BALKABAĞI TOPLARI

balkabağı tatlısı

Malzemeler:

  • 1kg. balkabağı,
  • Yaklaşık 1 su bardağı toz şeker,
  • 2 paket petibör bisküvi,
  • Yarım çay kaşığ tarçın,
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi,
  • Üzerini bulamak için bir kase hindistan cevizi,
  • Kreması için; 1,5 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı silme un,
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta,
  • 2 yemek kaşığı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı: Balkabağını soyup dilimledikten sonra şekerini üzerine ilave ediyoruz. Bir gece bu şekilde bekletip sabah suyunu çekene kadar kısık ateşte  pişiriyoruz. Püre haline getiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca içine kontrollü bir şekilde, un haline getirdiğimiz bisküvileri, ceviz içi ve tarçını ilave edip yoğuruyoruz. Soğuyuncada sertleşeceği için kıvamı çok sert olmamalı yapılış esnasında. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve her yerini hindistan cevizine buluyoruz. Orta kısmına parmağımızla bastırıp çukur oluşturuyoruz. Kreması için tüm malzemeyi karıştırıp kıvam alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca oluşturduğumuz çukur kısımlara kremayı paylaştırıyoruz.
                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ