PORTAKALLI BUĞDAY SALATASI



buğday salatası




Malzemeler:

  • 2 su bardağı buğday,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • 5-6 adet salatalık turşusu,
  • 2 adet portakal, 
  • Taze soğan, maydanoz, dereotu, taze nane
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Zeytinyağı,
  • Dilerseniz 1 çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı: Buğdayı bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 4-5 dakika kaynatıyoruz ve ağzı kapalı olarak şişmeleri için bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün birkaç dakika daha kaynatıp süzüyoruz. Soğuduktan sonra tüm malzemeleri ufak ufak doğrayıp ilave ediyoruz.  Portakalların beyaz kısımlarını mümkün olduğunca ayırıp, kesiyoruz. Keserken çıkan suyuyla birlikte onları da salataya ekliyoruz. Son olarak tuz karabiber ve zeytinyağını ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
                                                                                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ