Malzemeler:
- Keki için; 4 yumurta,
- 1 su bardağı un,
- 1su bardağı şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1paket kabartma tozu,
- Keki ıslatmak için 3 su bardağı süt,
- Kreması için; 1 litre süt,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket toz krem şanti
Yapılışı: Keki için yumurta ve şekeri mikserle bir kaç dakika çırpıyoruz. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-14 dakika kadar kontrollü olarak pişirip soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, krem şanti hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca krem şantiyi toz halde ekleyip mikserle çırpıyoruz. Ilık hale gelen keke sütü dökerek heryerinin ıslanmasını sağlıyoruz. Üzerine de kremayı yayıp hindistan cevizi serpiyoruz.
Afiyet olsun:)
Çok lezzetli görünüyor, yeni gelin olanlara duyurulur yaparlarsa yeriz :))
YanıtlaSilhünerlitarifler