KÖZLENMİŞ PATLICANLI FELLAH KÖFTESİ

fellah köftesi

Malzemeler:

  • 4-5 adet patlıcan,
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 su bardağı ince bulgur,
  • 1 su bardağı kaynar su,
  • Yarım su bardağı un,
  • Yoğururken kullanmak için yaklaşık yarım su bardağı su,
  • 1 adet domates rendesi,
  •  1 yemek kaşığı salça,
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra tuz ve sarımsak ekleyip  çatal yardımıyla eziyoruz. Üzerine yoğurdunu ekleyip karıştırıyoruz. Dilerseniz süzme yoğurt da kullanabilirsiniz. Bulguru bir kaba alıp tuzunu ilave edip  1 su bardağı  kaynar suyla ıslatıp ağzı kapalı olarak 15 dk kadar bekletiyoruz. Daha sonra unu ekleyip karıştırıyoruz ve yavaş yavaş yarım bardak suyu da ekleyip yoğuruyoruz. Fındıktan biraz büyük parçalar alıp yuvarlıyoruz ve ortasına parmağımızla hafifçe bastırıyoruz. Tencerede suyu kaynatıp tuz ilavesini yaptıktan sonra bulgur köftelerini haşlıyoruz. Ayrı bir tavaya zeytinyağını, domates rendesini, salçayı ve sarımsak rendesini koyup kavuruyoruz. Üzerine yaklaşık yarım çay bardağı su ve baharatlari katıp hafif kıvam alana kadar pişiriyoruz. Üzerine haşlanan bulgur köftelerini koyup karıştırıyoruz. Son olarak da patlıcan salatasının üzerine soslu köfteleri alıp servis yapıyoruz.
                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ