TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI

tavuklu salata

Malzemeler:

  • 1 kase haşlanmış tavuk göğüs eti,
  • 1 su bardağı arpa şehriye,
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber,
  • 8-9 adet kornişon turşu,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı mayonez,
  • Yoğurt,
  • 1 su bardağı tavuk suyu,
  • 1 su bardağı su,
  • 1-2 tutam dereotu,
  • Tuz, karabiber, pul biber,
  • Sıvıyağ
Yapılışı: Tavuk etini tuzunu ilave edip haşlıyoruz. Tel tel küçük parçalara ayırıp soğumaya bırakıyoruz. 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz tencereye arpa şehriyeleri katıp kavuruyoruz. Tuzunu ilave ettikten sonra 1 su bardağı kaynar su ve 1 su bardağı kaynar tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Temizlenmiş biber ve turşuları küp küp doğruyoruz. Yoğurt, mayonez, sarımsak rendesi ve ince doğranmış dereotunu karıştırıp çırpıyoruz. İçine baharat, biber ve turşuyu da ilave edip şehriyeye ekliyoruz. Son olarak tavukları da katıp karıştırıyoruz.
                        Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ