VİYANA KURABİYESİ


kakaolu kurabiye

Malzemeler: (15-20 adet)

  • 100 gr. oda sıcaklığında tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 yumurta akı,
  • 1 yemek kaşığı kakao,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya,
  • Üzeri için 40 gr. beyaz çikolata
Yapılışı: Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle çırpıp, yumurta akını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak kakao ve unu ekleyip çırptıktan sonra geniş ağızlı yıldız uç takılmış krema torbasına hamuru dolduruyoruz. Torbayı dik ve sabit bir şekilde tutup aralıklı olarak tepsiye sıkıyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında fazla kurutmadan 10-15 dk kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra ortalarına benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatadan koyup servis yapıyoruz.
                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ