Granola barla hazırlanan sağlıklı, pratik bir tart tarifiyle geldim;)
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı yulaf ezmesi,
- 80 gr. tereyağı,
- 50 gr. bal,
- 2 yemek kaşığı esmer şeker,
- Yarım su bardağı iri kırılmış fındık yada ceviz,
- Yarım çay kaşığı tarçın,
- Kreması için; 2 su bardağı süt,
- 3 silme yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 1 tatlı kaşığı vanilya,
- Üzeri için; çilek, kivi, muz
Yapılışı: Tereyağını eritip bal ve şekerle karıştırıyoruz. Üzerine yulaf ezmesi, fındık ve tarçını ilave edip iyice karıştırıyoruz. Tabanına yağlı kağıt serip çevresini yağladığımız kelepçeli kalıba harcı yayıp bir bardağın tabanıyla bastırarak sıkışmasını sağlayıp yüzeyini düzeltiyoruz. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar kontrollü olarak pişiriyoruz. Granola bar ile hazırlanan bir tart olduğu için kıvamı sert bir tart oluyor onun için pişme süresini geçirmemek önemli;) Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Kreması için tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Mikserle çırpıp ilk sıcaklığı çıkınca tartın üzerine yayıp meyvelerle dekore ediyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder