TAHİNLİ ÇÖREK

tahinli kurabiye

Malzemeler: (12 adet için)

  • 1 paket kuru maya,
  • 50 gr. eritilmiş tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı şeker, 
  • Yaklaşık 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt,
  • Un,
  • İçi için; Yaklaşık 1,5 su bardağı tahin, 
  • Yaklaşık 1,5 su bardağı şeker,
  • İsteğe göre yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Üzeri için, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı pekmez, susam
Yapılışı: Şeker ve mayayı bir kaba alıp üzerine ılıktan biraz daha sıcak şekilde ısıttığımız sütü ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Yağ ve tuzunu ilave ediyoruz. Son olarak un ilavesini yapıp hafifçe ele yapışacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kapağı kapalı şekilde 50 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya ayırıp, servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı tahin sürüp, 1,5-2 yemek kaşığı kadar şeker serpiyoruz. Ceviz kullanıcaksak cevizi de serpip, bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra da gül böreği şeklinde fotoğraftaki gibi yuvarlıyoruz. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp aralıklı olarak tepsiye diziyoruz. Üstlerine elimizle hafifçe bastırıp inceltiyoruz. Yumurta sarısı, pekmez ve sıvıyağı çırpıp bir fırça yardımıyla çöreklerin üstlerine sürüyoruz. Susam serpip 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
                             Afiyet olsun:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ