GARNİTÜRLÜ KAŞARLI TAVUK


Malzemeler: (4-5 kişilik)
  • 3 adet kemiği alınmış tavuk budu,
  • 1 kavanoz garnitür,
  • 400 gr. mantar,
  • Üzerini kaplayacak kadar kaşar rendesi,
  • Tuz, karabiber, pul biber,kekik
  • Sıvıyağ,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
Yapılışı: Kemikleri ve derisi ayıklanmış tavuk butlarını sıvıyağ sürdüğümüz fırın kabına bir iki parçaya ayırıp, tuz ve baharatlarla harmanladıktan sonra diziyoruz. Tavukların üzerine, sotelenmiş ince ince doğranmış yada konserve mantarlarımızı yayıyoruz. Son olarak da garnitürü ekliyoruz. Üzerine tuz ve baharatları serpip, sıvıyağ gezdiriyoruz Tereyağını minik parçalar halinde en üste paylaştırıyoruz.  Yarım çay bardağı su ekliyoruz. Kabımızın üzerini folyo yada ıslatılmış yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Pişmesine birkaç dakika kala üzerini açıp kaşar rendesiyle her yerini kaplıyoruz ve kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına veriyoruz. 
      Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ