GÜLLAÇ

sütlü tatlı

Malzemeler:

  • 12 adet güllaç yaprağı,
  • 2 litre süt,
  • 1,5 su bardağından biraz fazla şeker,
  • Toz badem yada ceviz,
  • İsteğe bağlı gül suyu,
Yapılışı: Şeker ve sütü bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Süt ne soğuk ne de çok sıcak olmalı. Sıcak olursa güllacımız hamur olacaktır, soğuk olursa da yeterince yumuşamayacaktır. Süt ılıktan biraz daha sıcak hale gelince bir adet güllaç yaprağını parlak yüzeyi üste gelecek şekilde tepsiye koyup üzerine 1-2 kepçe süt döküyoruz. Diğer yaprağı da üzerine koyup ıslatıyoruz. Bu şekilde 6 yaprağı da ıslatınca  ceviz yada badem serpip kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde üzerine ilave ediyoruz. Kalan sütü de üzerine döküp birkaç saat  buzdolabında dinlendiriyoruz. Dilerseniz servis yaparken üzerine gül suyu  dökebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ