LABNELİ ÇİLEK SOSLU KUP

çilekli muhallebi

Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı süt,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası, (tepeleme değil)
  • 200 gr. labne peyniri,
  • Yarım paket vanilya,
  • Sosu için 1,5 su bardağı çilek, 2-3 yemek kaşığı şeker,
  • Tabanı için; 1 paket kakaolu petibör bisküvi, 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Tereyağını ayrı bir yerde eritiyoruz. Bisküvileri doğrayıcıda un haline getirip erimiş tereyağı ile karıştırıyoruz. Kupların tabanına bisküvileri paylaştırıp bastırarak düzeltiyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakıyoruz. Çilek sos için çilekleri ve şekeri rondoda püre haline getiriyoruz. Soğuyup kıvam almış olan kupların üstüne paylaştırıyoruz. Çileklerinizin tadına göre şeker miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ