MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

muhallebili güllaç

Malzemeler:

  • 6 yaprak güllaç,
  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker,
  • Muhallebisi için; 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • Arası için 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı: 1 litre sütle şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Süt ılıktan daha sıcak olmalı ama kaynamamalı. Kelepçeli kek kalıbına yada küçük boy yuvarlak borcama, 3-4 parçaya bölüp sütle ıslattığımız güllaç yapraklarının 3 tanesini yerleştiriyoruz. Üzerine bir iki kepçe daha süt döküp çekmesini bekliyoruz. Muhallebi malzemelerini tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar pişiriyoruz. Kabımıza yerleştirdiğimiz güllaç yapraklarının üzerine muhallebiyi döküyoruz. Üzerine ceviz içini serpip kalan 3 yaprak güllacı da aynı şekilde sütle ıslatıp muhallebinin üstüne yerleştiriyoruz. Kalan sütü de üzerine döküp buzdolabında bir kaç saat dinlendiriyoruz.
                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ