TİRAMİSU TART KEK

tiramisu

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı süt, 
  • Yarım su bardağı sıvıyağ, 
  • Yarım su bardağı şeker, 
  • 1 yumurta,
  •  Yarım paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • Un,
  • Keki ıslatmak için yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1 tatlı kaşığı şeker,
  • Kreması için; 3 su bardağı süt,
  • 3 yemek kaşığı dolusu un,
  • 4 yemek kaşığı dolusu şeker,
  • 1 tatlı kaşığı silme granül kahve,
  • 200 gr. labne peyniri,
  • Üzeri için kakao
Yapılışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp, içine süt, yağ, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip klasik kek hamuru kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Yağlanmış tart kalıbına bu karışımı döküp 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz. Kreması için labne hariç tüm malzemeyi karıştırıp kaynayıp kıvam alana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkıp hafif ılık hale gelince labneyi ekleyip mikserle çırpıyoruz. Geniş ağızlı yıldız uç takılı krema torbasına kremayı doldurup kıvam alması için buzdolabında 30-40 dk bekletiyoruz. Soğuyan keki  kalıptan çıkarıyoruz. Çukur kısmı üste kalacak şekilde servis yapacağımız kaba alıyoruz. Süt, granül kahve ve şekeri karıştırıp keki bu karışımla ıslatıyoruz. Üzerine kremayı sıkıp, kakao serptikten sonra servis yapıyoruz. Dilerseniz krema torbası kullanmayıp kremayı direk dökebilirsiniz.
                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ