UNLU BÖREK

kol böreği

Malzemeler:

  • 3 adet yufka,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • Yarım su bardağı su,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 1 kase galeta unu,
  • Dilediğiniz bir iç harç (peynir, patates, kıyma vs. kullanabilirsiniz)
Yapılışı: Su, yağ ve unu bir kapta çırpıyoruz. Bir tane yufkayı tezgaha serip yarısına unlu karışımdan sürüp diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Üzerine tekrar unlu karışımdan sürüp, 4 eşit parçaya kesiyoruz. Geniş kısımlarına iç harçtan koyup sigara böreği sarar gibi çok sıkı olmayacak şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp üstlerine unlu karışımdan sürüp galeta unu serpiyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ