ZEBRA MUHALLEBİ

iki renkli muhallebi

Malzemeler:

  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı un,
  • 100 gr. margarin yada tereyağı,
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket vanilya,
  • Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Bisküvileri rondoda un haline getirip içine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbına bisküvili karışımı döküp üzerine bastırarak yüzeyini düzeltip sıkıştırıyoruz. Donması için buzdolabına kaldırıyoruz. Yağı tencereye alıp eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Üzerine şeker ve sütü ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip mikserle çırpıyoruz. Yarısını ayırıp kalan yarısına kakao ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bisküvili karışımı dolaptan çıkarıp ortasına bir kepçe sade muhallebi yine aynı noktaya bir kepçe kakaolu muhallebi olacak şekilde tüm muhallebi bitene kadar devam ediyoruz. Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için bir kaç saat bekletip servis yapıyoruz.
                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ