BALLI ELMALI KURABİYE

ballı kurabiye

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta,
  • 125 gr. oda sıcaklığında margarin yada tereyağı,
  • Yaklaşık 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı nişasta, 
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Un,
  • İçi için; 3 adet elma, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı şeker,Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz,
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı bal ve toz antep fıstığı 
Yapılışı: Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri kısmıyla rendeliyoruz. Elmaları bir tavaya alıp, şekerini de ekleyip soteliyoruz. Pişmesine yakın ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Hamur için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Avuç içimizde inceltip açarak orta kısmına elmalı harçtan koyup kapatarak yuvarlıyoruz. Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine bal sürüp antep fıstığı serpiyoruz.
                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ