KURABİYELİ BROWNİE
Malzemeler:
- Brownie için; Yarım su bardağı şeker,
- Yarım su bardağı un,
- 3 yumurta,
- 1 paket vanilya,
- 70 gr. tereyağı,
- 120 gr. Bitter çikolata,
- 1 çimdik tuz,
- 1 yemek kaşığı kakao,
- Kurabiyesi için; 100 gr. oda sıcaklığında tereyağı,
- 1 yumurta,
- 1 paket vanilya,
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu,
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker,
- 1 çay bardağı damla çikolata,
- 1,5-2 su bardağı kadar un
- Yapılışı: Kurabiyesi için damla çikolata ve un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Kontrollü bir şekilde unu ekleyip sert olmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz. Damla çikolataları da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş küçük boy kare borcam ebatında bir fırın kabına hamuru yayıp üzerini düzeltiyoruz. Brownie için; tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine tereyağı ve çikolata karışımını ilave edip karıştırıyoruz.Kalan malzemeyi de ekleyip spatula yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz.Kurabiye hamurunun üzerine karışımı döküyoruz. 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında browni kısmı nemli kalacak şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder