PATLICANLI MUSKA BÖREĞİ

Muska böreği

Malzemeler:
  • Yarım paket baklavalık yufka,
  • 3 adet patlıcan,
  • 2 adet kırmızı (kapya) biber,
  • 1 adet yeşil biber,
  • Tuz,  karabiber,
  • Zeytinyağı,
  • Üzeri için susam ve yumurta sarısı
Yapılışı: Patlıcanların kabuklarını soyup yaklaşık yarım kesme şeker boyutunda doğruyoruz. Biberleri de aynı boyutlarda kesip 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz tavada yumuşayana kadar soteliyoruz. Pişmesine yakın tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Baklavalık yufkalardan bir adet tezgaha serip üzerini hafifçe yağlıyoruz ve ikinci yufkayı üzerine serip tekrar yağlıyoruz. 3. yufkayı da serip, uzunlamasına 4 eşit parçaya kesiyoruz. Soğuyan iç harçtan kenarlarına koyup muska şeklinde kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
                                Afiyet olsun:)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ