TARÇINLI RULO ÇÖREK

tarçınlı kurabiye

Malzemeler:

  • 1 yumurta,
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
  • 1,5 tatlı kaşığı toz maya,
  • 1/3 su bardağı süt,
  • Çay kaşığının ucuyla tuz,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2-2,5 su bardağı un,
  • İçi için; 3 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tarçın,
  • Üzeri için; 60 gr. beyaz çikolata
Yapılışı: Sütü ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtıyoruz. Bir kaba süt, şeker ve mayayı koyup maya eriyene kadar karıştırıp bir kaç dakika bekliyoruz. Daha sonra üzerine tuz tereyağı ve yumurta ilave ediyoruz. Son olarak unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olmalı. Bir merdane yardımıyla kare şekilde, 3-4 mm kalınlığında açıyoruz. Tüm  yüzeye en üst kısmında yarım cm kadar boş bırakıp, şeker ve tarçını serpiyoruz. Rulo şeklinde sarıp, bir bıçak yardımıyla yaklaşık 10-12 parça olacak şekilde dilimliyoruz ve yan çevirip yatay bir şekilde tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. 35-40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra beyaz çikolatayı benmari usulü eritip üstlerini süslüyoruz.
                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ