EV YAPIMI PEYNİR

peynir

Malzemeler:
  • 2 litre süt,
  • 6 yemek kaşığı elma sirkesi,
  • 2 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)
Yapılışı: Sütü tencereye alıp tuzunu da ekleyip ısıtıyoruz. Kaynamaya yakın sirkeyi ilave edip karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Tel süzgeç üzerine temiz bir tülbent serip karışımı döküyoruz. Tülbentle sarıp sıkıştırıyoruz. Üzerine ağırlık koyup 2-3 saat kadar o şekilde süzülmesini bekliyoruz. Daha sonra peynirimizi buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendiriyoruz. Uzun süre saklamak isterseniz süzülen kısma biraz daha tuz ilavesi yapıp  peynirinizi o şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
                              Afiyet olsun:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ