İKİ RENKLİ KALP KURABİYE


Malzemeler:

  • 125 gr. oda sıcaklığında margarin,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 portakal kabuğu rendesi,
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri,
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao,
  • Un,
  • Üzeri için 80 gr. bitter çikolata
Yapılışı: Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun yarısını ayırıp diğer yarısına kakaoyu ekleyip yoğuruyoruz. Merdane yardımıyla yaklaşık yarım cm kalınlığında açıyoruz. Büyük ve küçük boy kalp kalıpla kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Kakaolu hamura da aynı işlemleri uygulayıp 170 derece fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra küçük kalp kurabiyelerin altına benmari usulü eritilmiş çikolatayı sürüp büyük kalp kurabiyelerin ortasına yapıştırıyoruz. Tüm kurabiyelere bu işlemi uygulayıp üzerini kalan eritilmiş çikolata ile dekore edip servis yapıyoruz.
                       Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ